Skip to content

F#cker frygten med dit liv?

F#cker frygten med dit liv_1-2

Det har den gjort med mit…

Drømmen om at blive selvstændig og selv kunne bestemme ALT har jeg altid haft. Ikke at jeg altid har vidst med hvad, jeg ville være selvstændig. Jeg vidste bare, at jeg ville være boss i eget liv.

Derfor stejlede jeg også totalt, første gang jeg blev præsenteret for ideen om, at jeg var nødt til at forholde mig til det, som jeg var bange for, da det ellers ville være frygten, som styrede mit liv.

Men altså mig bange for noget…. Jeg forstod SLET ikke, hvad de snakkede om, for jeg var jo ikke bange for noget! Stik mig en udfordring og så skal jeg løse den.

Men frygt handler ikke kun om at kunne handle sig ud af problemerne. Det handler i lige så høj grad om, hvordan man ubevidst spænder ben for sig selv kva de beslutninger, man tager ud af frygt, og alt det livet giver en tilbage lige i smasken, når ens handlinger er styret af frygt.

Og jeg ved det, fordi jeg har prøvet det.

Jeg har ventet næsten 15 år på at realisere min største drøm, fordi jeg var bange. Bange for økonomiske konsekvenser, bange for ikke at være dygtig nok, bange for alt muligt. Det var bare ikke den historie, som jeg fortalte mig selv, og derfor var jeg slet ikke bevidst om det.

Jeg har prøvet at starte en forretning op baseret på en frygt for, at det jeg EGENTLIG ønskede mig allermest af livet, ikke var noget jeg kunne finde ud af. Økonomisk og personlig katastrofe var, hvad der kom ud af det.

Jeg har prøvet ingen penge at tjene, fordi jeg ikke forstod, hvordan min frygt for penge resulterede i en nul omsætning uanset, hvor hårdt jeg end knoklede for at gøre ALT det rigtige, ALT det en rigtig iværksætter skal gøre – eller det vil sige, alt det jeg havde lært var det rigtige at gøre.

Men jeg er også lykkedes med at se min frygt i øjnene og finde ud af, hvad der skal til, for at mine beslutninger og handlinger er styret af, hvad mit hjerte ønsker sig, og ikke bevidst og ubevidst af hvad jeg er bange for.

Derfor føler jeg mig også ENDELIG som direktør i eget liv.

Men jeg ved også, at det ikke er sidste gang, at frygten har krydset min vej. Sådan fungerer det nemlig ikke. Frygten er en del af mit liv. Forskellen er bare, hvordan jeg håndterer den, når vi mødes. Er det frygten eller jeg, som får lov at bestemme, hvordan jeg skal handle? hvordan jeg skal tænke? og hvordan jeg skal føle mig? Og dermed hvordan livet former sig for mig.

Så kære frygt bring it on – Det kan være du overrasker mig, når jeg mindst forventer dit besøg, men du får ikke længere lov til at styre mine valg i livet – bum basta.

Venlig hilsen
Maria Dressel
Direktør i eget liv